• 1405/05/20 - 15:50
  • - تعداد بازدید: 70
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سیر تفرش در جایگاه نخست کیفیت کشور

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سیردر شهرستان تفرش اسانس و کیفیت برتری نسبت به سایر مناطق تولیدکننده کشور دارد و روستای کهک قطب اصلی تولید این محصول با عملکرد قابل توجه است.

سیر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزرات جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ،حمید رضا کتانفروش رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: تولید سیرشهرستان  تفرش به دلیل شرایط اقلیمی ویژه، از نظر مرغوبیت در رده‌های نخست کشور قرار دارد.

 

وی با اشاره به اهمیت اقتصادی این محصول عنوان کرد: روستای کهک شهرستان تفرش مهمترین قطب تولید سیر در این شهرستان است که بخش عمده سطح زیر کشت و حجم تولید تفرش در اراضی این روستا متمرکز است.

 

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: سطح زیر کشت سیر در تفرش بین ۱۲ تا ۱۵ هکتار و عملکرد این محصول بیش از ۱۰ تن سیر خشک در هر هکتار است که برداشت سالانه محصول حداکثر ۱۵۰ تن می‌شود.

 

مهندس کتانفروش  گفت: سیر تولید شده در این منطقه به دلیل داشتن درصد ماده خشک مناسب، طعم تند و عطر بسیار قوی از نظر ماندگاری در انبار و کیفیت مصرف، با سایر مناطق کشور رقابت می‌کند.

 

وی تاکید کرد: سیر تفرش از نظر میزان اسانس و مرغوبیت، در بسیاری از موارد در سطح بالاتر از تولیدات شهرهایی مانند همدان، طارم و آستانه اشرفیه قرار دارد.

 

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی در خصوص عوامل برتری کیفی عنوان کرد: سرمای زمستان‌های این شهرستان نیاز سرمایی گیاه را تامین کرده و اختلاف دمای شب و روز در کنار تابستان‌های معتدل، موجب افزایش عطر و کیفیت تشکیل غده می‌شود.

 

مهندس کتانفروش خاطرنشان کرد: عملیات برداشت از اواخر خردادماه آغاز شده و با توجه به زمان فعلی، بخش عمده‌ای از تولیدات منطقه برداشت شده است.

 

وی با تاکید بر ضرورت مدیریت منابع آب تصریح کرد: استفاده از سامانه‌های آبیاری نوین مانند آبیاری قطره‌ای در مزارع تولید سیر برای کاهش مصرف آب و افزایش عملکرد در مرحله تشکیل غده، ضروری است.

 

رئیس جهاد کشاورزی  استان مرکزی  اظهار کرد: توسعه مکانیزاسیون در بخش تولید این محصول اهمیت ویژه دارد، با وجود پیشرفت در برخی مزارع، نیاز به توسعه دستگاه‌های تخصصی کاشت و برداشت و آموزش بهره‌برداران جهت استفاده از ادوات نوین برای افزایش بهره‌وری، همچنان در اولویت قرار دارد.

 

شهرستان تفرش با وجود محدودیت‌های آبی و شرایط اقلیمی، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی و اقتدار ملی ایفا می‌کند و از ابتدای سال زراعی جاری (از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون) حدود ۷۱ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی، طیور و آبزیان در این شهرستان تولید شده است.

  • گروه خبری : منتخب استانها,استان مرکزی
  • کد خبر : 283436
بهزاد آنجفی  مرکزی
خبرنگار

بهزاد آنجفی مرکزی